Nieuwsberichten

GGZ update

Er zijn een aantal ontwikkelingen op het gebied van GGZ waar we u graag van op de hoogte houden. We zijn bijvoorbeeld op zoek naar praktijken die de consultatie mogelijkheid GGZ via Ksyos Therapieland willen uitvoeren. Daarnaast zoeken we praktijken met POH GGZ om deel te nemen aan Ksyos Therapieland. Verder houdt het bestuur zich bezig met de verwijsbrieven GGZ en zijn we aan het bekijken of het mogelijk is om consultatie via Ksyos/Therapieland aan te vragen.

Praktijken gezocht – consultatie GGZ

Het bestuur is op zoek naar praktijken die de consultatie mogelijkheid GGZ via Ksyos therapieland willen uitvoeren. Het betreft een pilot periode van een jaar en wordt vorm gegeven in samenwerking met Altrecht en de psychiatrie afdeling van het St. Antonius ziekenhuis. Dit zijn de partijen waar een samenwerkingsafspraak over consultatie mee is. Indien u de consultatie module GGZ in het huisartsen contract aan heeft gevinkt, wordt de consultatie vergoed door de zorgverzekeraar. Vragen over dit onderwerp kunt u stellen aan René Bijkerk, bestuurder ZorgNU, r.bijkerk@zorgnu.nl. Aanmelden kan via h.koelemij@ketenzorgnu.nl.

Oproep Deelname Ksyos/Therapieland

Het bestuur roept alle praktijken op die met een POH GGZ samenwerken om deel te nemen aan Ksyos/therapieland. Hoe meer deelnemers er zijn hoe beter wij met elkaar de EHealth voor de GGZ op de kaart kunnen zetten. Indien u meedoet kunt u de POH GGZ gratis aanmelden voor de intervisiegroepen en voor de scholingen die wij twee keer per jaar aanbieden. Het tarief wat u ontvangt van Zilveren Kruis voor de eHealth applicatie GGZ is voldoende voor de kosten die er gemaakt worden voor Ksyos/Therapieland. Wilt u meer weten? Stuur een bericht aan Helga Koelemij, h.koelemij@ketenzorgnu.nl.

 

Verwijsbrieven GGZ

Wij hebben van Altrecht vernomen dat de wachtlijsten oplopen en dat het nu kan voorkomen dat er een nieuwe verwijsbrief moet komen voor de patiënt. Dit komt omdat de geldigheidsduur van een verwijsbrief acht maanden behelst. Dit is zo opgenomen in de Zorgverzekeringswet en dit is aangekaart bij het ministerie van VWS. Wij houden u hierover op de hoogte.

Consultatie via Ksyos

Het bestuur is samen met Ksyos/Therapieland aan het bekijken of het mogelijk is om consultatie via Ksyos/Therapieland aan te vragen. Dit zal uitgewerkt worden met Altrecht en het St. Antonius ziekenhuis aangezien wij hier al contracten mee hebben. Wilt u mee doen met deze pilot? Stuur dan een bericht aan Helga Koelemij, h.koelemij@ketenzorgnu.nl.

Geplaatst in:

Alle nieuwsberichten

Nieuwe uitdaging Eugen

26 april 2019

Sinds deze maand is Eugen Zuiderwijk, directeur KetenzorgNU, gestopt als huisarts en richt hij zich nu volledig op de ketenzorg in onze regio. Wij stelden hem een aantal vragen over…

Lees verder

Subsidie voor uw praktijk?

26 april 2019

Het aantal postcodes waarvoor de status achterstandsgebied geldt, is vanaf 2019 drastisch uitgebreid. Dit heeft zowel effect op de vergoeding voor huisartsenpraktijken via het inschrijftarief, als voor het werkgebied van…

Lees verder

Overstappen loont! 

26 april 2019

ZorgNU heeft met Mediq Medeco nieuwe afspraken gemaakt waar u, als lid van de Coöperatie, van kunt profiteren. Binnenkort ontvangen de leden van ZorgNU hierover een direct mailing van Mediq Medeco.…

Lees verder

Meer nieuwsberichten